Ανακοινώσεις

Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πολυτεχνείου Κρήτης

Ψήφισμα της Γ.Σ. Σχολής ΑΡΜΗΧ για την απώλεια του καθηγ. Μαρμαρά Εμμανουήλ

«Η Γενική Συνέλευση της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης  μετά την είδηση του αιφνίδιου θανάτου του Εμμανουήλ Μαρμαρά, ο οποίος  διετέλεσε στο πρόσφατο παρελθόν, Καθηγητής, Πρόεδρος και διακεκριμένο μέλος της Σχολής, αποφάσισε ομόφωνα να εκδώσει το παρακάτω ψήφισμα:

«Με αίσθημα βαθύτατης θλίψης πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του εκλεκτού μας πρώην συναδέλφου Καθηγητή, Εμμανουήλ Μαρμαρά. Ενός διακεκριμένου επιστήμονα και ενός εξαίρετου ανθρώπου που υπηρέτησε με σθένος και αξιοπρέπεια την Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης της οποίας υπήρξε και επιτυχημένος Πρόεδρος.

Ο Εμμανουήλ Β. Μαρμαράς αναγορεύτηκε διδάκτωρ του ΕΜΠ στην ‘Πολεοδομία και Χωροταξία’ και το 1993 διδάκτωρ (PhD) του Πανεπιστημίου του Λέστερ (Leicester) του Ηνωμένου Βασιλείου στην ‘Ιστορία της Πόλης’. Διετέλεσε Καθηγητής στο Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου επί μία δεκαετία και από το ακαδημαϊκό έτος 2006-07, διετέλεσε Καθηγητής στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης, Είχε διδάξει σε πολλά Μεταπτυχιακά Προγράμματα τόσο στην  Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Διετέλεσε Πρόεδρος του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης και Πρόεδρος του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Στο παρελθόν υπήρξε, διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Διαχείρισης και Αξιοποίησης Περιουσίας Πανεπιστημίου Αιγαίου ΑΕ, Πρόεδρος του Συμβουλίου Φοιτητικής Μέριμνας της Πανεπιστημιακής Μονάδας Λέσβου του Πανεπιστημίου Αιγαίου, μέλος της Επιτροπής Έρευνας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Senior Research Fellow του Τμήματος Γεωγραφίας του King’s College στο Λονδίνο, μέλος του Δ.Σ. της Δημόσιας Επιχείρησης Πολεοδομίας και Στέγασης (ΔΕΠΟΣ), αναπληρωτής διευθυντής στη Διεύθυνση Μελετών και Ερευνών της ΔΕΠΟΣ, συνεργάτης αρχιτέκτων πολεοδόμος του Γραφείου ‘T.Χ. Zενέτος & Συνεργάτες, Αρχιτέκτονες, Πολεοδόμοι, Σύμβουλοι Μηχανικοί’.

Ως Γενική Συνέλευση της Σχολής  εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας και τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

Ως ακολούθως αποφασίζει:

1. Να εκφράσει την θλίψη του για την απώλεια του εκλεκτού πρώην συναδέλφου και διατελέσαντα Καθηγητή της Σχολής Εμμανουήλ Μαρμαρά που με την επιστημονική και την ακαδημαϊκή του αρετή τίμησε την Σχολή και το Πολυτεχνείο Κρήτης.

2. Να διατυπώσει τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια του Κοσμήτορα και των μελών της Γενικής Συνέλευσης της Σχολής στην οικογένειά του και να επιδώσει το παρόν ψήφισμα

3. Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα της Σχολής και να δημοσιευθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Ο Κοσμήτορας της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών

Κων/νος Προβιδάκης