Ανακοινώσεις

Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πολυτεχνείου Κρήτης

Εργαστήριο Αστικού σχεδιασμό και Ημερίδα στη Σχολή Αρχιτεκτόνων του Πολυτεχνείου Κρήτης

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΣΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Τουρισμός, Πολιτισμός και Μεσογειακός Χώρος - Σύγχρονες σχεδιαστικές προσεγγίσεις» της Σχολής Αρχιτεκτόνων του Πολυτεχνείου Κρήτης διοργανώνει δέσμη εκδηλώσεων σχετικών με τον σχεδιασμό του παράκτιου μεσογειακού χώρου η οποία περιλαμβάνει Εργαστήριο αστικού σχεδιασμού και Ημερίδα.

Το Εργαστήριο, με θέμα «ΠΑΡΑΚΤΙΑ ΚΑΤΩΦΛΙΑ - Σχεδιάζοντας τα όρια πόλης - θάλασσας», θα διεξαχθεί στη Σχολή από τις 7 έως τις 11 Μαΐου 2018.

Η Ημερίδα με τίτλο «Ο σχεδιασμός της σχέσης πόλης και νερού σε μεσογειακά περιβάλλοντα», θα πραγματοποιηθεί στο ΚΑΜ το Σάββατο 12 Μαΐου 2018.

Επιστημονική επιμέλεια, οργάνωση και συντονισμός του εργαστηρίου και της ημερίδας:
Α. Τζομπανάκης, Δ. Χατζησάββα, Επίκουροι καθηγητές της Σχολής Αρχιτεκτόνων του Π.Κ.

Το εργαστήριο «ΠΑΡΑΚΤΙΑ ΚΑΤΩΦΛΙΑ» απευθύνεται στους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές της Σχολής Αρχιτεκτόνων του Πολυτεχνείου Κρήτης καθώς και των άλλων Αρχιτεκτονικών Σχολών.

Το εργαστήριο πλαισιώνεται από διαλέξεις των διδασκόντων της Σχολής Αρχιτεκτόνων του Π.Κ, ενώ προσκεκλημένος ομιλητής του εργαστηρίου θα είναι ο αρχιτέκτων Πρόδρομος Νικηφορίδης, του αρχιτεκτονικού  γραφείου Nικηφορίδης/Cuomo.
Τα αποτελέσματα του εργαστηρίου θα τεθούν σε δημόσια παρουσίαση-κριτική με την συμμετοχή  διδασκόντων καθηγητών  από τις σχολές Αρχιτεκτόνων της Πάτρας και της Θεσσαλονίκης.

•    Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων στο εργαστήριο: 45
•    Οι συμμετέχοντες θα επιλεγούν μετά από την αξιολόγηση του φακέλου υποψηφιότητάς τους που θα περιλαμβάνει:
     -αίτηση συμμετοχής
     -ψηφιακό portfolio εργασιών (έως 10 σελίδες και έως 10 Μb σε αρχείο .pdf με σύνδεσμο wetransfer) σχετικών με την προτεινόμενη θεματική
•    Αποστολή υλικού έως τις 16/04/2018 στο paraktiakatoflia@gmail.com
•    Τα αποτελέσματα της επιλογής θα αναρτηθούν στον ιστότοπο της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης και θα κοινοποιηθούν στους συμμετέχοντες στις 23/04/2018
•    Το εργαστήριο είναι δωρεάν

Παρακάτω θα βρείτε την λίστα των 50 συμμετεχόντων που έγιναν δεκτοί στο Εργαστήριο Αστικού Σχεδιασμού "Παράκτια Κατώφλια" της Σχολής Αρχιτεκτόνων του Πολυτεχνείου Κρήτης.
Θα ακολουθήσει αναλυτικό πρόγραμμα του Εργαστηρίου το οποίο θα αποσταλεί στους συμμετέχοντες και θα αναρτηθεί στον ιστότοπο της Σχολής.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2016