Ανακοινώσεις

Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πολυτεχνείου Κρήτης

Grand Prix - Europa Nostra Awards για νεοεκλεγέντα Καθηγητή της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΝΕΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ
Ο άρτι εκλεγείς στην σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, επίκουρος καθηγητής Κλήμης Ασλανίδης,  βραβεύτηκε με την ομάδα στην οποία συμμετείχε με το Grand Prix, το Μεγάλο Βραβείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Europa Nostra, για την υποδειγματική αναστήλωση του Ναού της Αγ. Κυριακής, με τις σπάνιες ανεικονικές τοιχογραφίες  της εποχής της Εικονομαχίας (8ος – 9ος αι.) στη Νάξο.
Την χρηματοδότηση της μελέτης είχε αναλάβει ο Ελληνοελβετικός Σύλλογος, ο οποίος δια της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού απευθύνθηκε στην ομάδα αρχιτεκτόνων  Γιάννης Κίζης – Κλήμης Ασλανίδης – Χριστίνα Πινάτση, οι οποίοι προώθησαν τον σχεδιασμό, που είχε την τύχη εξαιρετικής εφαρμογής, ώστε να κριθεί έργο για βράβευση.

Μετά την βράβευση στο Βερολίνο από τον επίσημο φορέα Europa Nostra, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και οι συνεργαζόμενοι φορείς: Association Hagia Kyriaki-Naxos / Ελβετία, Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη, Θανάσης και Μαρίνα Μαρτίνου, οργανώνουν τιμητική εορτή στις 5 και 6 Οκτωβρίου στη Νάξο για την «τόσο τιμητική νίκη για τη μικρή χώρα μας, που αποδεικνύει ότι, όταν οι πολίτες της συνεργάζονται καλά μεταξύ τους αλλά και με τους Έλληνες και φιλέλληνες της διασποράς μεγαλουργούν».