Προσωπικό

Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πολυτεχνείου Κρήτης

Μανδαλάκη Μαρία

Επίκουρη Καθηγήτρια

Αρχιτεκτονική Τεχνολογία και Βιοκλιματικός Σχεδιασμός

Συνοπτικό Βιογραφικό

Επίκουρη καθηγήτρια  (2019)  του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης. ‘Έλαβε το Δίπλωμα Αρχιτέκτονα Μηχανικού από Ε.Μ.Π. (1998), και το μεταπτυχιακό της Δίπλωμα από το Berlage Institute Rotterdam, Ολλανδίας (2004). Είναι Διδάκτωρ  του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης με εξειδίκευση στην αξιολόγηση συστημάτων σκιασμού με ενσωματωμένα φωτοβολταϊκά στοιχεία όσον αφορά στην εξοικονόμηση ενέργειας και στο εσωτερικό περιβάλλον θερμικής και οπτικής άνεσης (2014). Υπήρξε υπότροφος του Ιδρύματος Μιχελή  (Μεταπτυχιακό) και του Ι.Κ.Υ. (Διδακτορικό). Έχει διακριθεί σε Πανελλήνιους Αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς, έχει συμμετάσχει σε Πανελλήνιες εκθέσεις και επιστημονικά συνέδρια ενώ έχει μεγάλο αριθμό από δημοσιεύσεις και ετεροαναφορές σε επιστημονικά περιοδικά.
Διετέλεσε  μόνιμη Αρχιτέκτονας της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Χανίων. Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα με έμφαση στην ενεργειακή αξιολόγηση και αξιολόγηση φωτισμού του κτισμένου περιβάλλοντος.
Συνεργάζεται από το  2007 με το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης στον Τομέα της Αρχιτεκτονικής Τεχνολογίας (Βιοκλιματικός Σχεδιασμός) και στον Τομέα Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού και από το 2008 με το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Μαθήματα

Επικοινωνία

τηλ. (+30) 282100 6169
email: mmandalaki@tuc.gr