Προσωπικό

Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πολυτεχνείου Κρήτης

Παρθένιος Παναγιώτης

Καθηγητής

Ψηφιακές Τεχνολογίες στον Αρχιτεκτονικό Σχεδιασμό

Συνοπτικό Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976 και αποφοίτησε από το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΑΠΘ το 2000. Συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Harvard GSD, από το οποίο έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα (MDes) επάνω στο αντικείμενο Design and Construction Management το 2001. Έχει πραγματοποιήσει έρευνα στο ερευνητικό κέντρο Harvard Center for Design Informatics επάνω σε Advanced 3D Modeling Techniques, Object Oriented CAD και Model Based Collaboration. Η διδακτορική του διατριβή στο Harvard Design School (Doctor of Design) έχει τίτλο Conceptual Design Tools for Architects και εστιάζει στα συνθετικά εργαλεία που χρησιμοποιούν οι αρχιτέκτονες στα πρώτα στάδια του σχεδιασμού. Έχει διδάξει στα ιδρύματα Harvard GSD και Boston Architectural Center. Το 2009 εκλέχθηκε επίκουρος καθηγητής στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης.
Υπότροφος του ιδρύματος Fulbright το 2000, έχει τιμηθεί με το βραβείο Harvard Digital Media Prize το 2001 και το 1ο βραβείο στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ίντερνετ και Πολυμέσων το 2002. Το 2009 επιλέχθηκε ανάμεσα στους 40 περισσότερα υποσχόμενους νέους αρχιτέκτονες της Ευρώπης με το βραβείο Europe 40 Under 40 του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού.
Με την συνδρομή των νέων τεχνολογιών συμμετέχει εξ αποστάσεως στο αρχιτεκτονικό γραφείο Parthenios architects+associates στην Αθήνα, το οποίο ασχολείται με μελέτες και επιβλέψεις κατασκευής κατοικιών, κτιρίων γραφείων, νοσοκομείων, θεάτρων, ξενοδοχειακών μονάδων κ.ά., με δημοσιεύσεις έργων στον ελληνικό και διεθνή τύπο, καθώς και με συμμετοχές και διακρίσεις σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς.

Αναλυτικό βιογραφικό

Μαθήματα

Ερευνητικά Ενδιαφέροντα

  • Smart cities.
  • Smart buildings and big data.
  • Ψηφιακά εργαλεία για αρχιτέκτονες.
  • Μουσική + Αρχιτεκτονική Σύνθεση.
  • Διαδραστικές εφαρμογές και πολυμέσα.
  • Ψηφιακές Τεχνολογίες για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι

www.parthenios.com
www.linkedin.com/in/panosparthenios

Επικοινωνία

τηλ. (+30) 28210 37110
email: pparthenios@tuc.gr, panos@parthenios.com