Προπτυχιακές Σπουδές

Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πολυτεχνείου Κρήτης

Ερευνητική Εργασία

Στην Ερευνητική Εργασία οι φοιτητές/τριες επεξεργάζονται ένα θεωρητικό θέμα  το οποίο παρουσιάζεται υπό μορφή δημόσιας διάλεξης και κατατίθεται ηλεκτρονικά στο Αποθετήριο του Ιδρύματος.
Η ερευνητική εργασία αποσκοπεί στην ανάπτυξη των ικανοτήτων των φοιτητών/τριών στην παραγωγή νέας γνώσης, στην ενίσχυση της ερευνητικής ικανότητάς τους, στην συγκρότηση μεθόδου, στην διαχείριση της βιβλιογραφίας καθώς και στην δυνατότητα σύνταξης ενός θεωρητικού κειμένου που καλύπτει της απαιτήσεις συγγραφής επιστημονικής εργασίας. Η εργασία περιλαμβάνει τη διατύπωση του ερευνητικού ερωτήματος, το θεωρητικό πλαίσιο, την βιβλιογραφική επισκόπηση, τη διερεύνηση των μεθόδων, την τεκμηρίωση και την ερμηνεία των ευρημάτων, καθώς και το συμπέρασμα για το πώς τα παραπάνω συμβάλλουν στην απάντηση του κεντρικού θεωρητικού ερωτήματος. 
Η θεματική της Ερευνητικής Εργασίας αντλείται από όλο το εύρος των γνωστικών αντικειμένων της Σχολής, το οποίο εκτείνεται από μαθήματα θεωρητικά έως και εφαρμοσμένα.
Η Ερευνητική Εργασία εκπονείται υπό την επίβλεψη μέλους ΔΕΠ της Σχολής, το οποίο καθοδηγεί και συμβουλεύει τον/την φοιτητή/τρια κατά τη διάρκεια της εργασίας. 
Περισσότερα στοιχεία για την Ερευνητική Εργασία στον Κανονισμό Ερευνητικών Εργασιών