Ανακοινώσεις Μεταπτυχιακών Σπουδών

Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πολυτεχνείου Κρήτης

Εκπαιδευτική επίσκεψη των φοιτητών/τριών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών ΠΚ στο Παρίσι, 3-6.12.2022

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Σχολής Αρχιτεκτόνων μηχ. ΠΚ πραγματοποιήθηκε από 3-6 Δεκεμβρίου 2022 εκπαιδευτική επίσκεψη στο Παρίσι.  Ως μέλος του δικτύου UNITWIN-UNESCO Culture, Tourism, Development το εν λόγω ΠΜΣ περιλαμβάνει σχετικό υποχρεωτικό μάθημα και επίσκεψη σε μνημείο ή ιστορικό σύνολο του καταλόγου της Παγκόσμιας Κληρονομιάς. 
Συμμετείχαν 15 φοιτητές/τριες συνοδευόμενοι από τη Διευθύντρια του ΠΜΣ καθηγήτρια Αμαλία Κωτσάκη και τον επίκουρο καθηγητή Κλήμη Ασλανίδη.
Η επίσκεψη περιέλαβε μεγάλο αριθμό σημαντικών μνημείων και τοπόσημων της πόλης του Παρισιού δίδοντας έμφαση στην αποκατάστασή και προστασία τους (Notre Dame, Saint Chapelle, Samaritaine, Mixité Morland, Pavillion Suisse και  du Brezil στη CIUP κλπ) καθώς και μουσεία (Cité de l' Architecture et du Parimoine, Musée du Quai Branly, Pavillion de l ' Arsenal, κλπ)
Eπίσης πραγματοποιήθηκε επίσημη επίσκεψη στα Κεντρικά γραφεία της UNESCO, ξενάγηση στο κτήριο και συζήτηση με τον Αναπληρωτή Μόνιμη Αντιπρόσωπο στην Πρεσβεία της Ελλάδας στην Unesco κ. Νίκο Στεργιούλα. 
Τέλος οι φοιτητές/τριες παρακολούθησαν τη στρογγυλή τράπεζα του ετήσιου συνεδρίου του δικτύου UNITWIN-UNESCO που αφορούσε τη διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς σε σχέση με τους φυσικούς πόρους.