Δραστηριότητες

Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πολυτεχνείου Κρήτης

Διάλεξη Πρόδρομος Νικηφορίδης

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΣΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ  ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Τουρισμός, Πολιτισμός και Μεσογειακός Χώρος - Σύγχρονες σχεδιαστικές προσεγγίσεις» της Σχολής Αρχιτεκτόνων του Πολυτεχνείου Κρήτης διοργανώνει δέσμη εκδηλώσεων σχετικών με τον σχεδιασμό του παράκτιου μεσογειακού χώρου η οποία περιλαμβάνει Εργαστήριο αστικού σχεδιασμού και Ημερίδα.


    Το Εργαστήριο, με θέμα «ΠΑΡΑΚΤΙΑ ΚΑΤΩΦΛΙΑ - Σχεδιάζοντας τα όρια πόλης - θάλασσας», θα διεξαχθεί στην Αρχιτεκτονική Σχολή από τις 7 έως τις 11 Μαΐου 2018.


    Η Ημερίδα με τίτλο «Ο σχεδιασμός της σχέσης πόλης και νερού σε μεσογειακά περιβάλλοντα», σε συνδιοργάνωση με το ΚΑΜ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Μαΐου 2018 στις 11.00 π.μ. στο ΚΑΜ.

Επιστημονική επιμέλεια, οργάνωση
Α. Τζομπανάκης, Δ. Χατζησάββα, Επίκουροι Καθηγητές Σχολής Αρχιτεκτόνων Πολυτεχνείου Κρήτης


Προσκεκλημένος ομιλητής Εργαστηρίου
Πρόδρομος Νικηφορίδης (Αρχιτεκτονικό γραφείο Nικηφορίδης/Cuomo)
Θέμα διάλεξης «Η ζωή στο όριο»
Τρίτη 8 Μαΐου 2018
Ώρα 12:00 στην αίθουσα Γ.2.1 (Γαλάζια αμφιθέατρα, Σχολή Αρχιτεκτόνων)

Το αρχιτεκτονικό  γραφείο Nικηφορίδης/Cuomo  έχει μια πολυετή παρουσία στα αρχιτεκτονικά δρώμενα με βραβευμένες συμμετοχές σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς, εκθέσεις, συνέδρια. Στα σημαντικότερα έργα τους συγκαταλέγονται : Πολιτιστικό Κέντρο και Θέατρο στην Μενεμένη, Κτίριο Κατοικιών στο Παρίσι, η Τεχνόπολη στη Θεσσαλονίκη, το Νέο Κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη και η Ανάπλαση της Νέας Παραλίας της Θεσσαλονίκης. Οι μελέτες και το υλοποιημένο έργο τους έχουν διακριθεί με σημαντικά εγχώρια και διεθνή βραβεία.