Ανακοινώσεις

Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πολυτεχνείου Κρήτης

Workshop Visualising the Voice of Maria Callas - Εθνική Λυρική Σκηνή - Εργαστήριο Ψηφιακών Μέσων (DmLab)

Workshop Visualising the Voice of Maria Callas, μια συνεργασία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ) με το Εργαστήριο Ψηφιακών Μέσων (DmLab) του Πολυτεχνείου Κρήτης. Με αφορμή το αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας, το workshop αυτό θα επικεντρωθεί στην περαιτέρω διερεύνηση των σχέσεων μεταξύ αρχιτεκτονικής και μουσικής, χώρου και ήχου και -μέσω της χρήσης νέων ψηφιακών μέσων- θα επιδιώξει να οπτικοποιήσει πειραματικά τον ίδιο τον ήχο της σημαντικότερης υψιφώνου όλων των εποχών. 

Οι εικονικές και υβριδικές εγκαταστάσεις που θα προκύψουν από τους πειραματισμούς με τα 3D point clouds των σαρωμένων εσωτερικών χώρων του κτιρίου του Renzo Piano και τα αποσπάσματα από άριες της Μαρίας Κάλλας θα εκτεθούν σε έκθεση στο foyer της ΕΛΣ (7-21 Δεκεμβρίου 2023) και στα Χανιά την άνοιξη του 2024.
Το workshop θα πραγματοποιηθεί 1-7 Δεκεμβρίου 2023 στις εγκαταστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στην Αθήνα και η συμμετοχή των 10 επιλεγμένων συμμετεχόντων θα είναι δωρεάν.

Περισσότερες πληροφορίες στο συνημμένο αρχείο και στον ακόλουθο σύνδεσμο:
dmlab.tuc.gr/project/visualising-the-voice-of-maria-callas/