Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πολυτεχνείου Κρήτης
Αποφοίτησε από το τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης το 2008, από όπου και απέκτησε τον Μεταπτυχιακό (M.Sc., 2010) και τον Διδακτορικό (Ph.D., 2014) τίτλο στον τομέα Οργανικής Χημείας. Επιπλέον, απέκτησε τετραετή (2014-2015 & 2019-2021) μεταδιδακτορική/ερευνητική εμπειρία στα τμήματα Χημείας και Επιστήμης και Μηχανικής Υλικών του Πανεπιστήμιο Κρήτης, καθώς και διετή ερευνητική εμπειρία σε βιοδιαγνωστική εταιρία στο Μπέλφαστ της Βορείου Ιρλανδίας (2015-2017), πριν από την έλευσή του στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Από το 2021 και έπειτα, εργάζεται ως Χημικός/μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Εργαστήριο Υλικών Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Σύγχρονης Δόμησης (ΥΛΠΟΚ) της σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης στα Χανιά.
Η εξειδίκευσή του αφορά κυρίως στους τομείς της σύνθεσης υδρόφοβων/φωτοκαταλυτικών υλικών για την προστασία αρχιτεκτονικών επιφανειών, του εργαστηριακού ελέγχου/χημικών αναλύσεων κονιαμάτων και λίθων, καθώς και της σύνθεσης νανοϋλικών. Επιπλέον, διαθέτει εμπειρία στους τομείς της οργανικής σύνθεσης, της ετερογενούς κατάλυσης, της παραγωγής βιοπλαστικού από υπολείμματα τροφίμων, καθώς και της σύνθεσης βιοπολυμερών αλλά και μεταλλο-οργανικών σκελετών.
Από το 2022 έως και σήμερα, διδάσκει (εργαστηριακός βοηθός και εντεταλμένος διδάσκων) το εργαστήριο Τεχνολογίας Δομικών Υλικών στο τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης, ενώ κατά τα ίδια ακαδημαϊκά έτη επιτελεί και βοηθός εργαστηρίου (ακαδημαϊκός υπότροφος) στο εργαστήριο Φθοράς και Συντήρησης Δομικών Υλικών, Μνημείων και Αρχιτεκτονικών Επιφανειών, του ίδιου τμήματος. Επιπλέον, κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2008-2011, υπήρξε βοηθός εργαστηρίου στο τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης στα προπτυχιακά εργαστήρια "Γενικής Χημείας", "Οργανικής Χημείας" και "Χημείας των Υλικών", ενώ κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2012-2014, υπήρξε βοηθός διδασκαλίας στο ίδιο τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης, στα προπτυχιακά μαθήματα "Οργανική Χημεία I", "Οργανική Χημεία II" και "Χημεία Βιομορίων".
Τέλος, διαθέτει 14 δημοσιεύσεις σε έγκριτα διεθνή περιοδικά, 19 συμμετοχές σε εθνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες, καθώς και 3 τιμητικές διακρίσεις. Ανάμεσα στις διακρίσεις, συμπεριλαμβάνεται και η επιλογή του το 2015 στους 6 κορυφαίους νέους ερευνητές Φυσικών Επιστημών στην Ελλάδα, εκπροσωπώντας τη χώρα στην υψηλού κύρους διεθνή επιστημονική συνάντηση “65th Lindau Nobel Laurate Meeting”, στην οποία 672 νεαροί επιστήμονες από 88 χώρες, είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και να παρακολουθήσουν διαλέξεις 70 κατόχων βραβείων Νόμπελ.
Εξωτερικοί σύνδεσμοι:
Linkedin page: www.linkedin.com/in/charis-gryparis-b6bbbb5b/
Στοιχεία επικοινωνίας:
Εργαστήριο Υλικών Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Σύγχρονης Δόμησης
email: cgryparis<στο>tuc.gr