Προσωπικό

Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πολυτεχνείου Κρήτης

Ρότσιος Δημήτρης

Επίκουρος Καθηγητής

Αρχιτεκτονικός Σχεδιασμός

Συνοπτικό Βιογραφικό

Σπούδασε αρχιτεκτονική στο ΑΠΘ. Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο ΕΜΠ. Από τη διάρκεια των προπτυχιακών του σπουδών, δίδαξε επικουρικά στα ιδρύματα που φοίτησε, και από το 1996 σε πλήθος μαθημάτων προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων κολλεγίων στην Αθήνα. Από το 2007 διδάσκει στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πολυτεχνείου Κρήτης. Έχει παρουσιάζει δημόσια το έργο του, και έχει μιλήσει γι’ αυτό, σε Ιδρύματα, Συνέδρια και Μέσα, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Έχει συμμετάσχει με διακρίσεις σε Διεθνείς Διαγωνισμούς με σημαντικότερη τη βράβευση με τρίτο βραβείο στον πρώτο, ιστορικά, διαγωνισμό μέσω διαδικτύου, της αμερικανικής ένωσης: Association for Computer Aided Design in Architecture και θέμα "LIBRARYFOR THE INFORMATION AGE", το 1999.
Το 2003 εκπροσώπησε την Ελλάδα στην 50η Biennale της Βενετίας.
Έργα του έχουν εκτεθεί επανειλημμένα σε Διεθνές και Εθνικό επίπεδο, με σημαντικότερεςτις συμμετοχές του στις εκθέσεις: «Μετέωροι Έλληνες. Η γη των Αρχιτεκτόνων» / ARCO / Μαδρίτη, την 3η και 4η Biennale νέων Ελλήνων αρχιτεκτόνων, τις medi@terra 2000 και 2004, την 5η Triennale αρχιτεκτονικής στην Κρήτης, και την έκθεση των σημαντικότερων κτιρίων των τελευταίων 100 ετών στην Κρήτη.
Από το 2000 διατηρεί ατομικό γραφείο, εκπονώντας μελέτες μεγάλου εύρους κλίμακας και υλικότητας: σχεδιασμός αντικειμένων, θέματα Αρχιτεκτονικού και Αστικού σχεδιασμού• πειραματικές προσεγγίσεις του υλικού ή άυλου χώρου, προσωπική εμπλοκή σε όλα τα στάδια μελέτης και κατασκευής πολλών από τα έργα του.
Τα έργα του, διατρέχουν τον χώρο της αρχιτεκτονικής, των εφαρμοσμένων τεχνών και των εικαστικών, και έχουν αποτελέσει σημεία αναφορών διπλωματικών, πτυχιακών και μεταπτυχιακών εργασιών στον ακαδημαϊκό χώρο, διαλέξεων τρίτων• εκπαιδευτικών, αρχιτεκτονικών και εικαστικών κόμβων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μαθήματα

Ερευνητικά Ενδιαφέροντα

  • Αρχιτεκτονικός Σχεδιασμός
  • Χώρος και Τέχνη
  • Χώρος και ψηφιακές τεχνολογίες
  • Αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων
  • Αλγοριθμικός Σχεδιασμός

Επικοινωνία

drotsios@tuc.gr