Προσωπικό

Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πολυτεχνείου Κρήτης

Τέσσας Χρήστος

Επίκουρος Καθηγητής

Αρχιτεκτονική Σύνθεση και Σχεδιασμός Μικρής Κλίμακας

Συνοπτικό Βιογραφικό

Ο Χρήστος Α. Τέσσας γεννήθηκε στην Αθήνα. Μετά τις λυκειακές του σπουδές μετακόμισε στη Nancy της Γαλλίας όπου παρακολούθησε για ένα χρόνο μαθήματα γαλλικής λογοτεχνίας, ιστορίας και κοινωνιολογίας στη Faculté des Lettres et des Sciences Humaines του Université Nancy 2.
Από το 1995 έως το 2000 φοίτησε στη σχολή École Nationale Superieure d’Architecture Paris -Villemin στο Παρίσι, ενώ από το 2000 μέχρι το 2003 έκανε σπουδές master (Bac+6) στην École Nationale Superieure d’Architecture Paris-Malaquais σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Paris 1, Panthéon Sorbonne πάνω στη Θεωρία και την Ιστορία της Αρχιτεκτονικής.
Το 2003 απέκτησε στη Γαλλία τον τίτλο D.P.L.G. (Diplôme d’Architecte Diplômé par le Gouvernement) και με την επιστροφή του στην Ελλάδα ασκεί το επάγγελμα του αρχιτέκτονα έχοντας εκπονήσει μέχρι σήμερα πάνω από 50 αρχιτεκτονικές μελέτες. Έχει διακριθεί σε πέντε Πανελλήνιους Αρχιτεκτονικούς Διαγωνισμούς -δυο πρώτα βραβεία,- με το βραβείο Europa Nostra καθώς και με Δίπλωμα Αριστείας από το Υπουργείο Πολιτισμού της Δανίας. Έργα του και κείμενά του έχουν δημοσιευθεί στον ελληνικό και ξένο ειδικό τύπο. Είναι διδάκτωρ της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (2017) και από το 2018 διδάσκει ως Ακαδημαϊκός Yπότροφος στη Σχολή Αρχιτεκτόνων του Πολυτεχνείου Κρήτης ενώ το 2021 εκλέχθηκε Επίκουρος Καθηγητής.

Μαθήματα

Ερευνητικά Ενδιαφέροντα

  • Αρχιτεκτονική και δομικό σύστημα
  • Αρχιτεκτονική μικρής κλίμακας
  • Σχεδιασμός λεπτομερειών, σχεδιασμός επίπλων και βιομηχανικός σχεδιασμός
  • Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός και ένταξη
  • Θεωρία του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού και της πρακτικής του

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι

www.christessas.com
www.linkedin.com/in/tessas/
www.instagram.com/christessasarchitecture/

Επικοινωνία

email: ctessas@tuc.gr