Προπτυχιακές Σπουδές

Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πολυτεχνείου Κρήτης

Διπλωματική Εργασία

Η Διπλωματική Εργασία αποτελεί το επιστέγασμα των σπουδών και ευκαιρία ολοκληρωμένης επεξεργασίας ενός συνθετικού θέματος αυξημένης πολυπλοκότητας όπου εφαρμόζουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απέκτησαν, σε συνδυασμό με την συγκρότηση ενός επαρκούς θεωρητικού υποβάθρου το οποίο αιτιολογεί και υποστηρίζει τις συνθετικές επιλογές. 
Εκπονείται κατά τη διάρκεια του δέκατου εξαμήνουκαι απαιτείται δήλωση στη Γραμματεία. 
Η εκπόνηση της διπλωματικής εργασίας γίνεται υπό την επίβλεψη μέλους ΔΕΠ της Σχολής, το οποίο καθοδηγεί και συμβουλεύει τον φοιτητή κατά τη διάρκεια της εργασίας.
Στο τέλος του εξαμήνου η εργασία  παρουσιάζεται υπό μορφή δημόσιας διάλεξης και κατατίθεται ηλεκτρονικά στο Αποθετήριο του Ιδρύματος.  Η παρουσίαση της Διπλωματικής Εργασίας επιτρέπεται μόνον εφόσον ο/η φοιτητής/τρια έχει συμπληρώσει όλες τις ακαδημαϊκές υποχρεώσεις του/της δηλαδή προϋποθέτει την 
επιτυχή εξέταση όλων των προπτυχιακών μαθημάτων πλην της Ερευνητικής Εργασίας.
Οι θεματική της Διπλωματικής Εργασίας αντλείται από όλο το εύρος των γνωστικών αντικειμένων της Σχολής το οποίο εκτείνεται από μαθήματα θεωρητικά έως και εφαρμοσμένα. Η εν λόγω εργασία συνιστά συγκερασμό και εμβάθυνση των γνώσεων και της εμπειρίας που αποκτήθηκε στα χρόνια των προπτυχιακών σπουδών.
Περισσότερα στοιχεία για την Διπλωματική Εργασία στον Κανονισμό Διπλωματικών Εργασιών